Μοσχομυριστό και πεντανόστιμο! 

Υλικά
Υλικά για το κέικ

  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες σκόνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 120 γρ. καρύδα τριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. ανανά κονσέρβα σε κομμάτια 1 εκ.

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το επόμενο.

Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε περάσει από σίτα μαζί με τις βανίλιες, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Τέλος προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Αλευρώνουμε λίγο τα κομμάτια του ανανά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10x35 εκ..

Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα, αν έχει ψηθεί το κέικ. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για την επικάλυψη. Αφού κρυώσει καλά το κέικ, το διακοσμούμε με την επικάλυψη. Προαιρετικά σκορπίζουμε πάνω του και λίγη επιπλέον τριμμένη καρύδα.

Πηγή: akispetretzikis.com