Μεθυστικές γεύσεις…

Υλικά

  • 1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό

Για τη μαρινάδα

  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. μηλόξιδο
  • 1 καυτερή πιπεριά

Για το χταπόδι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 20 ντοματίνια + μερικά για το σερβίρισμα
  • Φάβα, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Αφαιρούμε τα πλοκάμια του χταποδιού, καθαρίζουμε το πάνω μέρος του και το κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας το κρασί, το μηλόξιδο και την καυτερή πιπεριά, καθαρισμένη από τα σπόρια της.

Αφήνουμε το χταπόδι εκεί μέσα για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφαιρούμε το χταπόδι και την πιπεριά από τη μαρινάδα. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, την οποία κλείνουμε καλά με το καπάκι της και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι, ούτε νερό.

Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά όταν δούμε ότι τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί και το μέλι.
Μόλις μειωθεί το κρασί και αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση) και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα. Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τη φάβα, τα ντοματίνια και  το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: akispetretzikis.com