Παραδοσιακό, πάντα αγαπημένο και πεντανόστιμο!

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ψωμί
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • 500 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 400 γρ. νερόΓια το σερβίρισμα
  • Πατάτες τηγανητές
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Φέτα
     

Διαδικασία
Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά.  Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη σε μία πετσέτα. Στύβουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο μπολ.

Τρίβουμε στον τρίφτη και το σκόρδο και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί ψιλοκομμένο, το αβγό, το θυμάρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να δέσουν τα υλικά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (20 γρ.) και τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και βάζουμε στο γουόκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα, τον πελτέ και σοτάρουμε.

Βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com