Με τους κουραμπιέδες των ημερών!

Υλικά

  • 250 γρ. κουραμπιέδες + εξτρά 3-4 για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά μέτρια
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα. Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε τους κουραμπιέδες, τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη και τους αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 4-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας και τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τρίμμα από τους κουραμπιέδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι, με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά, το μείγμα του αλευριού και το γάλα αμυγδάλου, εναλλάξ, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 35x10 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά. Σερβίρουμε με 3-4 σπασμένους κουραμπιέδες πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: akispetretzikis.com