Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για πρωινό αλλά και για να ικανοποιήσεις ένα πεινασμένο στομάχι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι μερικά τοστ. Τι γίνεται όμως αν έχεις βαρεθεί να τρως κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια; Απλά αλλάζεις τη ρουτίνα και δοκιμάζεις νέους συνδυασμούς υλικών. Ιδού τέσσερις συνταγές που πάνε το τοστ σε άλλο επίπεδο.

 

Γαλλικό τοστ με μερέντα και μπανάνα

Γαλλικό τοστ με μερέντα και μπανάνα

Γαλλικό τοστ με μερέντα και μπανάνα

Υλικά (για 4 τοστ)

8 φέτες ψωμί του τοστ (όχι πολύ μαλακές)
2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
½ κ.γ. κανέλα
50 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. μερέντα
2 κ.σ. μέλι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κανέλα.

Βουτάμε μέσα τις φέτες του τοστ και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τις φέτες του τοστ από το τηγάνι και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε το κομμάτια μπανάνας με το μέλι και τη μερέντα.

Απλώνουμε το μείγμα σε τέσσερις φέτες, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες, κόβουμε διαγώνια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
 

Τοστ με αυγά μάτια στο φούρνο

Τοστ με αυγά μάτια στο φούρνο

Τοστ με αυγά μάτια στο φούρνο

Υλικά (για 4 τοστ)

4 φέτες ψωμί του τοστ
4 αυγά
τυρί που λιώνει, τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις φέτες του τοστ ένα ταψί στο φούρνο. Με ένα πινέλο τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουταλάκι πιέζουμε την ψίχα και κάνουμε μια λακκουβίτσα σε κάθε φέτα, προσέχοντας να μην σκίσουμε το ψωμί.

Σπάμε τα αυγά μέσα στη λακκουβίτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί γύρω-γύρω από τους κρόκους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.
 

Τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ

Τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ

Τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ

Υλικά (για 2 τοστ)

2 φέτες ψωμί
2 αυγά
1/2 αβοκάντο
λευκό ξύδι
αλάτι & φρεσκοτριμμένι πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη
φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
ντοματίνια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε μία κουταλιά ξύδι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε νερό (μέχρι τη μέση) και 1 κ.σ ξύδι. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάνοντας γρήγορες κινήσεις, δημιουργώντας μια δίνη στο νερό.

Ρίχνουμε προσεκτικά τα αυγά ένα-ένα μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν αλλά ο κρόκος να παραμένει μαλακός.

Πολτοποιούμε τη σάρκα από το μισό αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στις φέτες ψωμιού αφού πρώτα τις φρυγανίσουμε ελαφρώς.

Μεταφέρουμε τα αυγά πάνω στο ψωμί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

 

Τοστ με ρικότα, πέστο και τοματίνια

Τοστ με ρικότα, πέστο και τοματίνια

Τοστ με ρικότα, πέστο και τοματίνια

Υλικά (για 2 τοστ)

2 φέτες ψωμί
½ φλιτζανιού τυρί ρικότα
4 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού
τοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού. Απλώνουμε επάνω τους τη ρικότα και στη συνέχεια την πέστο. Προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατατοπιπερώνουμε.