Τι κάνουμε όταν μας έχουν μείνει κάμποσες πολύ ώριμες, μαυρισμένες μπανάνες, από αυτές που δύσκολα θα τρώγαμε ή θα βάζαμε στο γιαούρτι μας; Όχι, δεν τις πετάμε! Φτιάχνουμε ένα νοστιμότατο banana bread ή «μπανανόψωμο», μία συνταγή που έκανε θραύση μέσα στην καραντίνα και μπήκε στη λίστα της Google με τις 10 πιο δημοφιλείς συνταγές του 2020

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ένα κέικ στο σχήμα ψωμιού- απλό, πολύ νόστιμο και κάπως διαφορετικό... Φτιάχνεται με υλικά που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια και αποτελεί μία οικονομική λύση για πρωινό ή απογευματινό σνακ με τον καφέ.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου κέικ. Παρακάτω θα δείτε την πιο εύκολη συνταγή, με μόλις 3 υλικά, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως κανέλα, κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια. Όμως, ακόμα και χωρίς αυτά είναι πολύ νόστιμο!

 

Υλικά

5 πολύ ώριμες μπανάνες

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προαιρετικά: ½ φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζοντας τη σχάρα στην τρίτη θέση. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, αφήνοντας να περισσεύει λίγο από τα πλάγια (αν δεν έχουμε αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε).

Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά (τόσο ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια από αλεύρι).

Αν χρησιμοποιούμε έξτρα υλικά, όπως τσιπς σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια, τα διπλώνουμε στο μείγμα με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνουμε για περίπου 45 έως 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στη μέση.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.