Ο Άκης μεταμορφώνει το κοτόπουλο με κακάο και καστανή ζάχαρη! 

Υλικά
Για το κοτόπουλο

  • 1-2 κιλά κοτόπουλο
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ κρεμμύδι ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.σ. σκόρδο ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες baby βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. μπέικον
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Φρέσκο φασκόμηλο

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το κακάο, την καστανή ζάχαρη, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη μουστάρδα σε σκόνη. Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Αφαιρούμε τη ράχη από το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο και απλώνουμε σε όλο το κοτόπουλο με τα χέρια μας.

Προσθέτουμε τη μαρινάδα και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα. Το καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τις πατάτες: Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια μας για να σπάσουν και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε φασκόμηλο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τις πατάτες από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα: Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το μπέικον χοντροκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών ψιλοκομμένα και το βούτυρο. 

Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά της γαρνιτούρας. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το μεταφέρουμε στην πιατέλα, πάνω στη γαρνιτούρα. Σερβίρουμε με φρέσκο φασκόμηλο.

Πηγή: akispetretzikis.com