Βλέποντας μόνο τις φωτογραφίες, θα μπορούσε άνετα κανείς να υποθέσει ότι είναι σε κάποια παραλία της Μυκόνου ή οπουδήποτε αλλού στις Κυκλάδες. 

Το εστιατόριο Wolfgat που κέρδισε την πρώτη θέση στα World Restaurant Awards, βρίσκεται ωστόσο στη Νότια Αφρική, άσχετα αν φαίνεται πολύ οικείο για τα δικά μας δεδομένα. Πρόκειται για ένα μικρό παραλιακό χώρος εστίασης εντός μιας παλιάς εξοχικής έπαυλης 130 ετών στην ακτή του Πάτερνοστερ, 150 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν. Απέχει δηλαδή περίπου 2,5 ώρες από την πιο κοντινή πόλη, μπορεί να εξυπηρετήσει έως 20 άτομα και σερβίρει εποχιακά πιάτα. Το μενού είναι εμπνευσμένο από το γύρω τοποίο και το φαγητό παρουσιάζονται σε επτά πιάτα. 

Πρόκειται για μία «ποικιλία από ντόπια συστατικά, πολύ συγκεκριμένα για την παράκτια τοποθεσία μας, με έμφαση στα θαλασσινά, το αρνί, το κυνήγι και τα εποχιακά λαχανικά, ενισχυμένα από άγρια βότανα, φύκια από τα βράχια του τόπου και προϊόντα του κήπου», γράφει σχετικά με το φαγητό η ιστοσελίδα του Wolfgat. 

«Είμαστε μία μικρή ομάδα, συνολικά έξι ατόμων και κάνουμε όλοι τα πάντα χωρίς διακρίσεις. Δεν υπάρχει ιεραρχία στην κουζίνα, οπότε όλα έχουν να κάνουν με τη συνεργασία και το να μαθαίνει ο ένας από τον άλλον. Είμαι απίστευτα υπερήφανος για αυτούς. Δεν προέρχονται από τον χώρο της μαγειρικής, οπότε αυτό το κατόρθωμα είναι ακόμη πιο υπέροχο», δήλωσε σύμφωνα με το CNN ο σεφ Κόμπους Βαν Ντερ Μερβ που καταπιάστηκε με τη μαγειρική σε ηλικία 30 ετών. 

To μενού γευσιγνωσίας κοστίζει περίπου 60 δολάρια, ενώ ο συνδυασμός του με το κατάλληλο κρασί μπορεί να προσθέσει έως 40 ευρώ στον τελικό λογαριασμό.