Οι γεύσεις δύο αγαπημένων γλυκών ενώνονται σε ένα! 

Υλικά
Για την κρέμα

  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 κρόκοι από μεσαία αβγά
  • 50 γρ. κόρν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. dulce de leche

Για τη σύνθεση

  • 800 γρ. φύλλα σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 1 μπανάνα
  • Σαντιγί
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, 400 γρ. γάλα και μεταφέρουμε στη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, το μεταφέρουμε αργά στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μόλις δέσει η κρέμα και εξαφανιστεί ο αφρός, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το dulce de leche και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για τη σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 στον αέρα. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε λωρίδες από τη μεγάλη πλευρά. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και πιέζουμε με έναν πλάστη για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους. Γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη πλευρά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω ένα ταψί για βάρος και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανακατεύουμε την κρέμα με μία μαρίζ για να σπάσει και να αφρατέψει και την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο πιάτο σερβιρίσματος και απλώνουμε το 1/3 από την κρέμα σε όλη την επιφάνειά της.

Βάζουμε άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας από πάνω και καλύπτουμε με άλλο 1/3 από την κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Στο τελευταίο κομμάτι δεν βάζουμε κρέμα. Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και στολίζουμε το μιλφέιγ. Απλώνουμε τη σαντιγί. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα, τρίμμα από τη σφολιάτα που περίσσεψε και ξύσμα κουβερτούρας.

Πηγή: akispetretzikis.com