Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού, που θα μπορούσαμε να φρυγανίσουμε. 

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 στικ σέλερι
  • 1,7 λίτρα νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 120 γρ. αρακάς
  • 250 γρ. σπανάκι

Για το σερβίρισμα

  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες με το πίλερ
  • Φέτες ψωμιού

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σέλερι. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με τον κύβο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το νερό. Με το που βράσει το νερό ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με flakes καρότου και φέτες ψωμιού.

Πηγή: akispetretzikis.com