Ζουμερό, πεντανόστιμο, έτοιμο να καταπλήξει! 

Υλικά

  • 200 γρ. κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. μοσχαρίσια κόντρα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβος βοδινού
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μειωθούν ελαφρά τα υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: akispetretzikis.com