Έξυπνη ιδέα για να μαγειρέψετε και να σερβίρετε το αγαπημένο κρέας … 

Υλικά

  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ..γ τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Για τη μπριζόλα

  • 1 μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 ½  κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • Θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 καλαμπόκια σε βάκιουμ 
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία
Για τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 ώρα. Μετά τη 1 ώρα αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Για τη μπριζόλα:  Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε το κρέας μας με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά για 4 λεπτά. Αν θέλουμε η μπριζόλα μας να είναι μέτρια ψημένη, προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα με το πόσο παχιά είναι.

Προσθέτουμε και 1 κ.σ. βούτυρο, δεντρολίβανο, θυμάρι και αλείφουμε τη μπριζόλα έτσι ώστε να πάρει επιπλέον άρωμα και μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε τα καλαμπόκια με αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, να πάει παντού. Τοποθετούμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε το καλαμπόκι μαζί με την μπριζόλα και τη σάλτσα μας.

Πηγή: akispetretzikis.com