Αφράτη αίσθηση, γευστική απογείωση…

Υλικά

  • 55 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Ασπράδια από 3 μέτρια αβγά
  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 225 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τα σπόρια της βανίλιας, για 2 λεπτά, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας γίνει σαν γιαούρτι. Αφαιρούμε το μείγμα και το κρατάμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα μας και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.

Παράλληλα λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και την αδειάζουμε στο μείγμα με το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Αφήνουμε τις μους να σφίξουν για 2 ώρες στο ψυγείο. Τις γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com