Αγνή αποστροφή και αηδία αισθάνονται οι γενναίοι επισκέπτες του Μουσείου Αηδιαστικών Τροφίμων στο Μάλμε της Σουηδίας.

Βέβαια, οι περισσότεροι που περνούν την πόρτα του Μουσείου, πηγαίνουν ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να σοκαριστούν δηλαδή από τη θέα των σχεδόν 80 απαίσιων τροφίμων από όλο τον κόσμο. Το γενικότερο κόνσεπτ βέβαια, βασίζεται στο ότι το φαγητό, δεν έχει να κάνει μόνο με την διατροφή, αλλά και τον πολιτισμό της κάθε χώρας. Το Μουσείο έχει φροντίσει ώστε όλα τα τρόφιμα να είναι ασφαλή, ενώ καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον κόσμο της βρώσιμης αηδίας και να δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις σχετικά με το τί τρώγεται και τί όχι.


Πέος ταύρου

«Δεν πρέπει να να κρίνουμε επιπόλαια τα τρόφιμα άλλων πολιτισμών ως αηδιαστικά επειδή τα τρόφιμά μας είναι εξίσου αηδιαστικά μέσα από τη ματιά μιας άλλης κουλτούρας», εξηγεί ο διευθυντής του μουσείου Andreas Ahrens στην Deutsche Welle.


Περιττώματα από kopi luwak με κόκκους καφέ - έτσι προκύπτει η ακριβότερη ποικιλία καφέ στον κόσμο

Μεταξύ των εκθεμάτων μπορεί να δει κανείς πέη ταύρων, νυχτερίδες σαν σαλάτα, κρασί με έμβρυα ποντικών, αλλά και το τυρί Su Callu Sardu από τη Σαρδηνία. Φτιάχνεται μετά τη σφαγή μωρού κατσίκας, όταν ακόμα έχει στην κοιλιά του γάλα της μητέρας του. Μετά την επεξεργασία, το στομάχι αφαιρείται και δένεται για να γίνει το εξωτερικό του τυριού. Περισσότερα για το Μουσείο, βλέπεις εδώ

Δείτε φωτογραφίες: