Κομμάτι και απόλαυση… 

Υλικά

  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά + 2 κρόκοι
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 στον αέρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30x35 εκ. με ένα πινέλο. Απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο στη βάση του ταψιού.

Τα υπόλοιπα τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν). Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Αν μείνει βούτυρο, το ρίχνουμε από πάνω.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας. Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω (αυτό θα το πετύχουμε αν το ταψί είναι ψηλά και όχι χαμηλά στον φούρνο).
Καθώς ψήνεται το γλυκό. ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί μας.  Όταν ψηθούν τα φύλλα, βγάζουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.

Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com