Νοστιμίζετε ακόμη περισσότερο το πιάτο σας με τσένταρ… 

Υλικά

  • 1 μεσαίο μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 300 γρ. γάλα 1.5 % 
  • 300 γρ. τσένταρ τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο

Διαδικασία

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης. Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ..  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και τα 200 γρ. τσένταρ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος. 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το υπόλοιπο τσένταρ και πασπαλίζουμε στο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com