Αυτό το ψωμί θα γίνει από τις αγαπημένες σας συνταγές για το καθημερινό τραπέζι. 

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο (25 γρ.+25 γρ.)
  • 130 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας, στραγγισμένο)
  • 120 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • Πιπέρι & αλάτι
  • 250 ml ξινόγαλο
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. φέτα

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 25 γρ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να «ψηθεί». Με το που πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα και ξεκινάει να μυρίζει σαν φουντούκι, ρίχνουμε το καλαμπόκι.

Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. με 25 γρ. βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε κάνοντας μία τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το μέλι, το αβγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό. Φροντίζουμε να το ρίξουμε στην τρύπα που έχουμε κάνει.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το καλαμπόκι, τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε εκεί μέσα το μείγμα μας.

Απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα και ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ίσα ίσα για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com