Οι πιπεριές τσίλι δίνουν μία καυτερή essence στο πιάτο… 

Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 3 κ.σ.) και επιπλέον  2 κ.σ. για τις πένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4-5 καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. νοστιμιά 
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Βασιλικός για στόλισμα

Διαδικασία

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Αν θέλουμε ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το προσθέτουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, τις πιπεριές τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (6-8 λεπτά). Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη νοστιμιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com