Μία εύκολη και νόστιμη ιδέα για τα καρότα. 

Υλικά

  • 600 γρ. καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • 2 κ.γ. garam masala
  • 80 ml κρύο νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με το μπούκοβο και το ελαιόλαδο, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Μετά τα 15 λεπτά, προσθέτουμε τις 4 σκελίδες σκόρδο, το garam masala ανακατεύουμε καλά και ξανά ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Ελέγχουμε αν τα καρότα έχουν μαλακώσει, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε τα καρότα στο μούλτι, πιέζουμε τα σκόρδα να βγάλουν τον πουρέ τους και τον αδειάζουμε και αυτόν στο μούλτι. Προσθέτουμε το νερό, το μέλι, το χυμό από το λάιμ, το τζίντζερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν πουρές που να έχει μια λεία υφή.  Αδειάζουμε σε ένα μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.com