Το Lycabettus Restaurant στη Σαντορίνη είναι το πιο «Ρομαντικό Εστιατόριο στον Κόσμο», σύμφωνα με το περιοδικό elit traveler. H δημοσιογράφος Λόρεν Χιλ, που επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, αναφέρει στο ρεπορτάζ του περιοδικού ότι «επιλέχθηκε το συγκεκριμένο που βρίσκεται στην Οία, μεταξύ χιλιάδων εστιατορίων σε πόλεις, νησιά και ορεινές περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Όπως αναφέρει το άρθρο του περιοδικού «το ελληνικό νησί που αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς τόπους, ελκύει ερωτευμένους από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να ζήσουν το μαγικό τοπίο, με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τις πισίνες που φέρονται να κρέμονται στον μαύρο γκρεμό της καλδέρας». Το εστιατόριο Lycabettus στην Οία δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς βρίσκεται στην άκρη ενός βράχου, από όπου μπορείτε να απολαύσετε το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου, λίγο πριν ξεκινήσετε το δείπνο σας κάτω από τα αστέρια. 

Μάλιστα, το εστιατόριο δεν είναι απλώς ρομαντικό, ξεκαθαρίζει το elit traveler. «Ξεχωρίζει για τα υψηλά στάνταρτ και τη δημιουργική του κουζίνα, καθώς έχει κερδίσει αρκετά παγκόσμια βραβεία. Στα πιάτα του θα βρείτε εντυπωσιακές γεύσεις, από διάφορα θαλασσινά όπως καραβίδα με γάλα καρύδας, λευκό βαλσάμικο και τραγανά φασολάκια, μέχρι ζουμερό κόκκινο κρέας όπως ιβηρικό μαύρο χοίρο με μανιτάρια. Το κυκλαδίτικο μενού γευσιγνωσίας όμως, δημιουργεί τη μεγαλύτερη θετική εντύπωση και περιλαμβάνει περισσότερα από 10 γευστικά πιάτα». 

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Andronis Luxury Suites, είχε χαρακτηριστεί από το National Geographic Traveler ως το εστιατόριο με «την καλύτερη θέα στον κόσμο». 

Διαβάστε εδώ την κριτική του Reader.gr για το μενού του σεφ Παύλου Κυριάκη στο εστιατόριο Lycabettus.