Υπέροχες μίνι πίτες που μπορείτε να τις φτιάξετε με κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει! 

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο πράσο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. μπούτι κοτόπουλο μαγειρεμένο
  • 350 γρ. τσένταρ σως
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • Μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το πράσο και το κρεμμύδι.

Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Αποσύρουμε το κρεμμύδι από τη φωτιά, προσθέτουμε την τσένταρ σως, το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το γάλα, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 στρογγυλές φόρμες των 100 ml. Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, κόβουμε 5 κύκλους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της φόρμας ώστε να μπορούμε να τις σκεπάσουμε και κλείνουμε καλά. Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αβγό. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: akispetretzikis.com