Τα αρωματικά και το ελαιόλαδο είναι αρκετά για να απογειώσουν τις πατάτες. 

Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει. Τις βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να έχουν μισοβράσει. Δηλαδή, μέχρι να περνάει (με δυσκολία) ένα πιρούνι ή ένα σουβλάκι από μέσα τους. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Τις αφήνουμε στο μπολ για τουλάχιστον μια ώρα ή ακόμα και όλο το βράδυ. Τις περνάμε στα σουβλάκια. 

Αυτά μπορεί να είναι ξύλινα, μεταλλικά ή ακόμα και κλαδιά από δεντρολίβανο από τα οποία να έχουμε αφαιρέσει τα φύλλα εκτός από μία φούντα στην άκρη τους. 

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, γυρίζοντας αρκετές φορές για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους και να αποκτήσουν μια ωραία και τραγανή φλούδα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com