Μυρωδικά, σπανάκι, παντζάρια ενώνονται σε μία σούπερ νόστιμη σαλάτα  με βασικό υλικό το φαγόπυρο. 

Υλικά

  • 3 παντζάρια
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φαγόπυρο, ψημένο
  • 450 γρ. νερό
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες κυδωνάτες. Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το βαλσάμικο, το σκόρδο και τα 30 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.

Απλώνουμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί 20x30 εκ. ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε τα παντζάρια στο αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε σε πουγκί. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να κρυώσουν τα παντζάρια. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το φαγόπυρο με το νερό και το αλάτι. Καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι το φαγόπυρο να πιεί το νερό του και να μαλακώσει.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα υγρά που έχουμε στο αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com