Όταν το σάντουιτς απογειώνεται στα χέρια του αγαπημένου σεφ. 

Υλικά

  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 200 γρ. μαγιονέζα

Για το σάντουιτς

  • 2 τσιαπάτες
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας ψημένο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 κλ. θυμάρι
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ρόκα

Διαδικασία 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα ολόκληρες τις πιπεριές και ψήνουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις σπάμε λίγο με τα χέρια μας για να έχουνε επίπεδη επιφάνεια. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων γι 3 ½ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Για την πικάντικη μαγιονέζα: Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι, τις πιπεριές τσίλι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με τη μαγιονέζα, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον. Ψήνουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, αφαιρούμε τη γαλοπούλα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε τις τσιαπάτες κομμένες στη μέση για να πάρουν χρώμα.

Για τη σύνθεση: Απλώνουμε στα ψωμάκια από 2 κ.σ. πικάντικη μαγιονέζα. Μοιράζουμε τη γαλοπούλα και το μπέικον σε κάθε τσιαπάτα. Κόβουμε από μισή πιπεριά και τις μοιράζουμε στα ψωμάκια. Προσθέτουμε ρόκα, κλείνουμε τα ψωμάκια, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com