Πίσω από το ροζέ κρασί με το λίγο... δήθεν όνομα «Diving into Hampton Water» βρίσκεται ο Τζον Μπον Τζόβι και ο γιος του Τζέσε Μποντζιόβι (όπως είναι το κανονικό όνομα της οικογένειας). Ωστόσο το διάσημο όνομα δεν υπάρχει ούτε στην μπροστινή ούτε στην πίσω ετικέτα του μπουκαλιού. «Δεν χρειάζεται να πουλήσουμε το όνομα Μπον Τζόβι. Δεν φτιάχνουμε το ροζέ Bed of Roses. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο» δηλώνει ο 56χρονος ρόκερ στο Daily Beast.

Ο Μπον Τζόβι είναι μεγάλος λάτρης του κρασιού – για την ακρίβεια είναι το μοναδικό αλκοολούχο ποτό που καταναλώνει. «Έχω κόψει το σκληρό αλκοόλ. Κόκκινα, λευκά και ροζέ είναι το μόνο που πίνω». Το κρασί ωστόσο, με το όνομα που παραπέμπει στα Χάμπτονς (εκεί όπου διατηρεί εξοχικές βίλες όλη η καλή κοινωνία της Νέας Υόρκης), ήταν ιδέα του 23χρονου γιου του και του συμφοιτητή του στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ, Άλι Τόμας.

«Κάθε φορά που πηγαίναμε στα Χάμπτονς αγοράζαμε κιβώτια ολόκληρα με ροζέ κρασί. Ο πατέρας μου το αποκαλούσε “ροζ χυμό” κι εμείς “νερό των Χάμπτονς”. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο όνομα για κρασί», αφηγείται στο CNBC o Τζέσι Μποντζιόβι. «Σχεδιάσαμε την ετικέτα με την κοπέλα που βουτάει στα ροζ νερά, τη δείξαμε στον πατέρα μου και ενθουσιάστηκε».


Πατέρας και υιός Μποντζιόβι με τον Ζεράρ Μπερτράν στους αμπελώνες του στη Νότια Γαλλία

Για να δημιουργήσουν το κρασί, ταξίδεψαν στη Νότια Γαλλία και συνεργάστηκαν με τον διάσημο οινοποιό Ζεράρ Μπερτράν. Κατέληξαν σε ένα αρκετά ακριβό μείγμα από σταφύλια grenache, cinsault, mourvèdre και syrah. Το κρασί πωλείται έναντι 25 δολαρίων το μπουκάλι σε καταστήματα της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι, όπου γίνεται ανάρπαστο, και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή.

Το παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο Μπερτράν είναι από το πάρτι παρουσίασης του κρασιού στην πρώην βίλα του Τζιάνι Βερσάτσε στο Μαϊάμι. Όπου έφαγαν, ήπιαν και είπαν και ένα τραγούδι από τα σουξέ του Τζον.