Μία μεσογειακή συνταγή με τα αγαπημένα και ελληνικά σκιουφιχτά! 

Υλικά

  • 250 γρ. σκιουφιχτά
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • 50 γρ. ελιές
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Διαδικασία
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, τα σκιουφιχτά και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βάζουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε τη φωτιά, τρίβουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε με τη ντομάτα σε κυβάκια, τις ελιές, το κουκουνάρι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com