«Παίξτε» στην κουζίνα με γλειφιτζούρια και σοκολάτα! 

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 12 γλειφιτζούρια μαγκουράκια
  • 20-30 γρ. διάφορα καραμελάκια, για διακόσμηση
  • 6 καλαμάκια για γλειφιτζούρια

Διαδικασία
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1,5 λεπτό (σε κατάλληλο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη). Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Δημιουργούμε καρδούλες, βάζοντας αντικριστά και ενωμένα μεταξύ τους δύο γλειφιτζούρια μαγκουράκια και τις γεμίζουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Τις πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια και τοποθετούμε στη βάση τους τα καλαμάκια, ώστε να μπορούμε να τις κρατάμε. 

Αφήνουμε τις καρδιές περίπου μισή ώρα για να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα. Έπειτα, τις βγάζουμε από τη λαδόκολλα και τις απολαμβάνουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com