Ο σεφ χρησιμοποιεί ελληνικά προϊόντα για να σερβίρει ένα νόστιμο και γεμάτο χρώμα πιάτο. 

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο και αποψυγμένο ή 1 κιλό φρέσκο καθαρισμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 φέτες ψωμί σικάλεως
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια
  • Ένα ματσάκι μυρωδικά όπως μυρώνια, σαβίλ, άγρια ρόκα ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά

Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε 1 σκ. σκόρδο και την καρφώνουμε σε ένα πιρούνι. Ψήνουμε 2-3 φέτες ψωμί στο τηγάνι, σε ελάχιστο λάδι, μέχρι να τραγανίσουν και τις σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε σπανάκι με τη χούφτα του χεριού μας, ανακατεύοντας με το πιρούνι με το σκόρδο επάνω. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε δόσεις και το μεταφέρουμε κάθε φορά σε ένα πιάτο, μόλις βγάλει λίγο τα υγρά του. Έπειτα τα βάζουμε όλα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι μας σε μία πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα ψημένα κομματάκια από το ψωμί μας και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τα αβγά μας σε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αυγά πάνω από το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: akispetretzikis.com