Είναι πολλά περισσότερα από σπιτικό φαγητό. Και έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα από μία παραδοσιακή ταβέρνα. Το εστιατόριο Λυκονέρι (Λαυρίου 150, Γλυκά Νερά, τηλ. 2106659595) μπορεί να άνοιξε μόλις πριν από δύο μήνες, αλλά το φαγητό του έχει ζεστή «ψυχή», βαθιά και καθαρή γεύση και οι τιμές του είναι πολύ χαμηλά. Άρα εξασφαλισμένο το τρίπτυχο της επιτυχίας!  

Ζεστά ψωμάκια σκάνε στο τραπέζι με το καλωσορίσατε. Ό,τι πιο κατάλληλο για να απλώσω πάνω την καπνιστή τυροσαλάτα (τυροκαπνιστή), η οποία είναι φτιαγμένη με πικάντικη φέτα και καπνιστή πάπρικα. Γευστική ένταση με την πρώτη μπουκιά!  

Το κρεσέντο συνεχίστηκε με μαστέλο από τη Χίο ψητό στη σχάρα, συνοδεία μαρμελάδας από κολοκύθα. Άψογο το σημάδι που έμενε από το πυρωμένο μαντέμι στο τυρί, πρόσθετε γεύση και υφή! Η μαρμελάδα του ελάχιστα γλυκιά, ώστε να δένει τις γεύσεις της με το τυρί και να δημιουργεί ένα άψογο γευστικό ζευγάρι. 

Στικς από τηγανιτά κολοκυθάκια ήρθαν να μου θυμίσουν πόσα χρόνια έχω να δοκιμάσω τόσο νόστιμο αυτό το πιάτο και μάλιστα με το υλικό τελείως εκτός εποχής! Τραγανά, το τηγάνι του τέλειο, σαν να μην τα είχε ψήσει σε λάδι, αλλά σε αέρα. Θύμιζαν περισσότερο καλοφτιαγμένη γιαπωνέζικη τεμπούρα, παρά το κλασικό ελληνικό κολοκυθάκι. 

Ακολούθησαν τα κεφτεδάκια από την κόλαση! Αν είναι να φάω τηγανιτό κεφτεδάκι, τότε αυτό θέλω μόνο! Τραγανή κρούστα, ζουμερά από μέσα, αρωματικά, αλατισμένα σωστά, συνοδεύονται από τραγανές τηγανιτές πατάτες Ο σεφ Μάνος Πυθαράς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με την κουζίνα, με τις επιλογές πρώτων υλών, με τα ψησίματα, με τις συνταγές και η απόλαυση στο Λυκονέρι είναι εγγυημένη!

Συγκλονιστικό πιάτο ήταν και ο νεροβούβαλος Σερρών με πουρέ και σάλτσα. Τεράστια μερίδα, μεγάλη στο μάτι, πελώρια στη γεύση. Το κρέας μελωμένο, τρυφερό (το μαχαίρι είναι απλή διακόσμηση), ο πουρές βελούδινος με μικρά κομματάκια πατάτας για να δείχνει ότι είναι σπιτικός (ορθά πράττει και δεν το περνάει από σήτα). Η σάλτσα ένωνε εις σάρκα μία τα δύο υλικά μεταξύ τους! 

Βέβαια, από το μενού δεν απουσιάζουν και τα μοδάτα κρέατα. Το rib eye σερβίρεται κομμένο ταλιάτα, έχει υφή βουτύρου και γεύση ακαταμάχητη.

Γενικά το μόνο που με προβλημάτισε σε αυτό το εστιατόριο, είναι πιο πιάτο να πάρω πρώτο στην επόμενη επίσκεψή μου ή αν θα πάρω κάτι που δεν έχω ξαναδοκιμάσει, όπως προβατίνα στη λαδόκολλα στον ξυλόφουρνο για 12 ώρες σιγομαγειρεμένη, γουρουνοπούλα με κόρτσα Μεσσηνίας ή παραδοσιακή Παστιτσάδα Κέρκυρας με κόκκορα αλανιάρη και χοντρό μακαρόνι.  

Σέρβις χαμογελαστό, άμεσο, άψογο!