Αντί για πάπια, μπορείτε να βάλετε κοτόπουλο. 

Υλικά
Για τα spring rolls

  • 2 ½ κιλά πάπια
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • 200 γρ. hoisin sauce ή teriyaki
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. σόγια sauce
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας 
  • 800 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 600 γρ. παντζάρια κ.τ.ψ. 
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ξίδι από λευκό κρασί

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα δυόσμου

Διαδικασία
Για τα spring rolls: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα. Βάζουμε στην πάπια αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πάπιας. Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ ώρες.

Βγάζουμε την πέτσα, την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, τα φύλλα από τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τη hoisin και τη σόγια sauce, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε σταυρωτά για να έχουμε 4 κομμάτια από κάθε φύλλο. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το φύλλο, βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια μέχρι τη μέση.

Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε. Απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη του φύλλου για να κολλήσει και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα spring rolls. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα: Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα παντζάρια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν. 

Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα παντζάρια. Μεταφέρουμε σε μπολ. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα spring rolls και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com