Με μία λιτή ανακοίνωση στο facebook και μετά από τα χθεσινά δημοσιεύματα περί αλλαγής διεύθυνσης, το εστιατόριο «Κεντρικόν» ενημερώνει τους πελάτες του ότι θα ανακαινιστεί και θα ανοίξει εκ νέου τις πόρτες του σε δύο μήνες. 

Όπως είχε γράψει χθες το Reader.gr και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η νέα διεύθυνση θα διατηρήσει το χαρακτήρα του εστιατορίου, σερβίροντας ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις. 

Το τελευταίο του μενού το σέρβιρε στις 30 Ιουλίου. Όλοι νόμιζαν ότι έκλεισε για καλοκαίρι, αλλά τελικά το εστιατόριο πωλήθηκε. Το Κεντρικόν είχε ανοίξει ως καφενές το 1935 με το όνομα «Λεύκες» στη στοά της Κολοκοτρώνη, απέναντι από το θέατρο Κεντρικόν (πρώην Φυρστ), από τον Νίκο Νάνο. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί το μετέτρεψαν σε γκαράζ. Μετά την Κατοχή, η γυναίκα του Νάνου άρχισε να φτιάχνει κεφτεδάκια και άλλους μεζέδες. Μαζεύονταν εκεί οι επώνυμοι της εποχής, ποδοσφαιριστές και πολιτικοί. 

Το 1963 η κόρη του Νάνου παντρεύεται τον Δημήτρη Κουτουζή, σερβιτόρο του King George, που ξαφνικά βρίσκεται να είναι ιδιοκτήτης και μάγειρας του καφενείου. Το 1965 ο διορατικός Κουτουζής το μετατρέπει σε μικρό εστιατόριο που ζει στιγμές δόξας καθώς η Αθήνα αρχίζει να γίνεται τουριστικός προορισμός.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έμπαινε και πήγαινε κατευθείαν στην κουζίνα και έλεγε στους μαγείρους«από εδώ θα φάμε, εδώ είναι η παραγωγή». Η Μελίνα και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠαΣοΚ, επισκεπτόταν συχνά το εστιατόριο. Τσαρούχης, Αντώνης Σαμαράς, Κάρολος Κουν,  Μίμης Κουγιουμτζής, Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού,  Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα,  Χιώτης,  Μαίρη Λίντα, Ντόρα Γιαννακοπούλου και άλλοι σύχναζαν στο «Κεντρικόν».

Το 1998 το εστιατόριο ανέλαβε ο γιος του Δημήτρη, Νίκος Κουτουζής, ο οποίος ποτέ δεν πρόδωσε τις παραδοσιακές αξίες του παππού: Τήρησε το μεγάλο μενού με τις ποικιλίες από σαλάτες, σούπες, μαγειρευτά, πιάτα πάντα κλασικά, καθόλου πειραγμένα και γεύσεις πιστές στην πατροπαράδοτη συνταγή. Οι πελάτες του παρέμειναν πιστοί, άνθρωποι από την επαρχία που στις επισκέψεις τους στην Αθήνα για τις δουλειές του πάντα πέρναγαν, επιχειρηματίες που έκαναν εδώ τα επαγγελματικά τους ραντεβού, πολιτικοί, καλλιτέχνες και διανοούμενοι. Στον Μίκη Θεοδωράκη πια έστελναν το φαγητό πακέτο στο σπίτι του, όμως υπήρχαν οι νέεοι πελάτες όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Γιώργος Κοτανίδης.