Η γέμιση απογειώνεται με την κρέμα γάλακτος. 

Υλικά
Για την τάρτα

  • 1  έτοιμη ψημένη ζύμη τάρτας με ρύζι χωρίς γλουτένη

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2 ή 4 ανάλογα το μέγεθος τους
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό και λίγο από το πράσινο μέρος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο χωρισμένο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αμέσως προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια.

Σοτάρουμε για αρκετή ώρα μέχρι τα μανιτάρια μας να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε και αυτά με τον ίδιο τρόπο.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα άλλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό τα πράσα. Αφού πάρουν και αυτά χρώμα, τα αφαιρούμε και τα ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη ζύμη της τάρτας που έχουμε ψήσει στον φούρνο και προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια και τα πράσα που έχουμε σοτάρει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, με τη βοήθεια του σύρματος, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αβγά, το κονιάκ, και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στην ταρτιέρα, πάνω από τα μανιτάρια με προσοχή όμως για να μην τα ανακατώσουμε πολύ.

Ψήνουμε  για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η τάρτα από πάνω και να έχει πήξει, εκτός ίσως από ένα ελαφρύ τρέμουλο στο κέντρο της. Θα πήξει περισσότερο καθώς κρυώνει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μία σχάρα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

Πηγή: akispetretzikis.com