Η καλή μέρα από τα πρωί φαίνεται…

Υλικά
Για τις τηγανίτες

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1½ κ.γ. ξερή μαγιά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 280-300 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • Μαρμελάδα φράουλα
  • Ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 100 γρ. μέλι
  • 40 γρ. φουντούκια, τριμμένα

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή, λεία ζύμη. Μπορούμε να ανακατέψουμε και με τα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα ή με μεμβράνη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και βάζουμε εκεί τη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και την αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.

Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, τα πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη ή με το χέρι μας και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι, στο οποίο έχουμε βάλει σπορέλαιο σε βάθος 2 εκ. και το έχουμε ζεστάνει στους 180°C, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές ενδιάμεσα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

Πηγή: akispetretzikis.com