Αρωματική, με στικ κανέλας, τζίντζερ, κάρδαμο και πορτοκάλι… 

Υλικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 800 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι
  • 5-6 σπόροι κάρδαμο
  • 2 στικ κανέλας
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες από 1 πορτοκάλι
  • 6 στικ κανέλας

Διαδικασία
Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και τρυπάμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με το κάρδαμο, την κανέλα και το τζίντζερ. Τα προσθέτουμε στο μπολ.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt. Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα ποτήρια μας. Σερβίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι και τα στικ κανέλας.

Πηγή: akispetretzikis.com