Αρχικά είχε ανακοινωθεί για το φθινόπωρο του 2017. Στη συνέχεια η κυκλοφορία του αναβλήθηκε για την άνοιξη του 2018. Και μετά από μία ακόμη αναβολή, έφτασε επιτέλους η μέρα που οι gamers θα πάρουν στα χέρια τους το «Red Dead Redemption II» για PlayStation 4 και Xbox One.

Το νέο δημιούργημα της Rockstar Games είναι η πιο αληθινή εμπειρία Άγριας Δύσης που μπορεί να ζήσει κανείς σήμερα, με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αφού δεν υπάρχει το πάρκο του «Westworld» στην πραγματικότητα, μπορείτε από σήμερα να μπείτε στις λασπωμένες μπότες του Άρθουρ Μόργκαν και ζήσετε την πιο αυθεντική γουέστερν περιπέτεια. Πριν το κάνετε, όμως, διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το «Red Dead Redemption II».

Η υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1899, 12 χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Red Dead Redemption» και 19 μετά από εκείνα του «Red Dead Revolver». Ο ήρωάς μας είναι ο Άρθουρ Μόργκαν, μέλος της συμμορίας Βαν ντερ Λίντε, και θα πρέπει να φτιάξει το μέλλον του φροντίζοντας παράλληλα και τη συμμορία, καθώς οι αρχές και οι κυνηγοί επικηρυγμένων τους καταδιώκουν σε όλη τη χώρα.

Ο χρόνος παιχνιδιού: Για να τελειώσετε τη βασική ιστορία του παιχνιδιού, χωρίς έξτρα αποστολές και άσκοπες περιπλανήσεις, θα χρειαστείτε 60 ώρες. Ο αρχικός χρόνος ήταν 65 ώρες αλλά οι δημιουργοί αποφάσισαν να κόψουν μία ερωτική ιστορία του ήρωα προκειμένου να τον ρίξουν στις 60.

Τα όπλα: Υπάρχουν πάνω από 50 διαφορετικά όπλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι, που επιδέχονται αναβαθμίσεις για να βελτιώσουν την ακρίβεια, την ακτίνα βολής και τη ζημιά που προκαλούν. Όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε τόσο βελτιώνεται η επίδοσή τους, αλλά θα πρέπει να τα λαδώνετε και να τα καθαρίζετε τακτικά αν δεν θέλετε να χαλάσουν.

Τα άλογα: Το παιχνίδι περιλαμβάνει 19 διαφορετικές ράτσες αλόγων! Η κάθε μία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, θέλει ειδικό χειρισμό και περιποίηση. Επίσης μπορεί να μεταφέρει συγκεκριμένο βάρος και οι σάκοι της σέλας έχουν περιορισμένη χωρητικότητα, επομένως δεν θα μπορείτε να κουβαλάτε ολόκληρη προίκα μαζί σας κάθε φορά.

Το κυνήγι: Το οικοσύστημα του παιχνιδιού περιλαμβάνει πάνω από 200 είδη ζώων, πουλιών και ψαριών, που μπορείτε να κυνηγήσετε, να μαγειρέψετε και να φάτε. Προσοχή όμως: το κρέας που μαζέψατε από εκείνο το ελάφι που σκοτώσατε θα πρέπει να το ψήσετε και να το φάτε σε εύλογο χρόνο, αλλιώς θα σαπίσει. Ρεαλισμό δεν θέλατε; Ορίστε!

Η προσωπική υγιεινή: Με τον χρόνο που κυλάει, μακραίνουν τα μαλλιά και τα γένια του ηρωά σας. Αν δεν θέλετε να καταλήξει άνθρωπος των σπηλαίων, θα πρέπει να φροντίζετε για κούρεμα και ξύρισμα. Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε μπάνιο ή να πλύνετε τα ρούχα σας. Αν φτάσετε σε μια πόλη και βρωμάτε, οι κάτοικοι δεν θα το αφήσουν ασχολίαστο και θα αποφεύγουν τα πολλά-πολλά μαζί σας.

Η οπτική: Η οπτική τρίτου προσώπου μπορεί να είναι όμορφη και βολική, αλλά υπάρχουν στιγμές που αξίζει να ζήσετε σε πρώτο πρόσωπο (γιατί όχι και ολόκληρο το παιχνίδι). Όπως και στο «Grand Theft Auto 5», θα έχετε κι εδώ τη δυνατότητα να παίξετε σε πρώτο πρόσωπο, αλλά με πιο ομαλά γραφικά και κίνηση. Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα:

To Collector's Box: Αν αποφασίσετε να δώσετε 109,90 ευρώ για να αποκτήσετε το Red Dead Redemption II Collector's Box, προσοχή: περιέχει τα πάντα ΕΚΤΟΣ από το παιχνίδι! Είναι ένα μεταλλικό κουτί με λουκέτο και κλειδί, εμπνευσμένο από αυτό της συμμορίας Βαν ντερ Λίντε και μέσα του θα βρείτε: συλλεκτικό νόμισμα, παζλ διπλής όψης με 100 κομμάτια, μπαντάνα με εξάσφαιρο, χάρτη των θησαυρών του παιχνιδιού, τράπουλα με μέλη της συμμορίας, έξι καρφίτσες-όπλα, τον κατάλογο 150 σελίδων Wheeler, Rawson & Co. από το παιχνίδι, συλλεκτικές κάρτες. 

Η online έκδοση: Δεν είναι ακόμα έτοιμη, αλλά την περιμένουμε μέσα στον Νοέμβριο. Θα έρθει σε beta έκδοση που θα γίνει διαθέσιμη σε όλους όσους έχουν εγκαταστήσει το παιχνίδι, και θα βελτιώνεται, θα μεγαλώνει και θα εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου.

Το προηγούμενο παιχνίδι: Αν δεν έχετε παίξει το πρώτο «Red Dead Redemption», υπάρχει ένας τρόπος να δείτε όλη την ιστορία χωρίς να περάσετε δεκάδες ώρες με gameplay videos στο YouTube. Το παρακάτω βίντεο διαρκεί 32 λεπτά και παρουσιάζει ολόκληρο το παιχνίδι σαν αφήγηση από ταινία γουέστερν. Αξίζει να αφιερώσετε αυτή τη μισή ώρα, δεν νιώθετε σαν να παρακολουθείτε κάποιον να παίζει video game, αλλά σαν να ακούτε έναν καουμπόη να σας αφηγείται ιστορίες, που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας.