Από τον Μάρτιο του 2004 που κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι «Monster Hunter» μέχρι φέτος το φθινόπωρο που περιμένουμε το νέο expansion «Monster Hunter World: Iceborn», έχουν αλλάξει πολλά. Από ένα συμπαθητικό παιχνίδι για το PlayStation 2 εξελίχθηκε σε φαινόμενο στην Ιαπωνία, όταν μετακόμισε στο PSP και έδινε τη δυνατότητα σε παίκτες να συνεργάζονται στην ίδια πίστα όταν συνδέονταν στο ίδιο WiFi.

Αργότερα το multiplayer στοιχείο καθιερώθηκε και το παιχνίδι έγινε δημοφιλές και στη Δύση, ενώ τo «Monster Hunter: World» που κυκλοφόρησε το 2018 έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της σειράς ξεπερνώντας τα 12 εκατ. αντίτυπα σε πωλήσεις.

Μπορεί τα γραφικά και το gameplay να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, αλλά ο σκοπός παραμένει ίδιος. Ο παίκτης καλείται να αντιμετωπίσει τεράστια τέρατα σε διαφορετικά τοπία, και κερδίζοντάς τα μπορεί να βελτιώσει τον οπλισμό και τις ικανότητές του προκειμένου να τα βγάλει πέρα με ακόμη μεγαλύτερα και δυσκολότερα τέρατα. Δείτε στη συνέχεια το επετειακό τρέιλερ για τα 15 χρόνια του «Monster Hunter» που έδωσε στη δημοσιότητα η Capcom.

Και να μην ξεχνάμε ότι αυτόν τον καιρό γυρίζεται και η ταινία «Monster Hunter» με πρωταγωνίστρια τη Μίλα Γιόβοβιτς, βετεράνο μιας άλλης σειράς ταινιών – «Resident Evil» – που επίσης βασίζεται σε video games της ίδιας εταιρείας, της Capcom.