Μέχρι τώρα, στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3 (που λήγει σήμερα) στο Λος Άντζελες πολλά είναι τα video games που έχουν κάνει «θόρυβο». Το «Assassin's Creed Odyssey», το «Fallout 76», τα νέα «Elder Scrolls», το «Kingdom Hearts 3» είναι λίγα μόνο από αυτά. Όμως αυτό για το οποίο (παρα)μιλάνε οι περισσότεροι, είναι το φιλί που ανοίγει και κλείνει το τρέιλερ του «The Last of Us II».

Η απεικόνιση των φιλιών στα video games είναι αλήθεια πως βελτιώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο της τεχνολογίας. Ένα δείγμα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι συμφωνούσαν ότι τα καλύτερα φιλιά μπορεί κανείς να τα δει στο «Assassin's Creed Origins» του 2017:

Μέχρι που η Sony πρόβαλλε το gameplay τρέιλερ του «Last of Us II», ενός α λα «The Walking Dead» παιχνιδιού επιβίωσης και τρόμου. Ξεκινάει με την έφηβη ηρωίδα να στέκεται μόνη σε έναν χορό, μέχρι που την πλησιάζει μια μεγαλύτερη κοπέλα, αρχίζει να χορεύει μαζί της και στη συνέχεια τη φιλάει στο στόμα. Ανάμεσα στην αρχή και το τέλος του φιλιού μεσολαβούν οκτώ λεπτά μακελειού, όπου άνθρωποι πεθαίνουν με τους πιο σκληρούς τρόπους που μπορείτε να φανταστείτε. Και πάλι όμως, όλοι στάθηκαν σε αυτό το φιλί.

Η αλήθεια είναι ότι η σκηνή σε κάνει να ξεχάσεις ότι βλέπεις ένα σύνολο από pixels. Είναι από τις σπάνιες φορές που το βλέμμα ενός ψηφιακού χαρακτήρα είναι τόσο ζωντανό και ρεαλιστικό, και μπροστά σε αυτό το φιλί όλα τα προηγούμενα των video games έχουν τη χάρη της επαφής δύο... τενεκέδων. Όλες οι μικρές λεπτομέρειες που συνήθως δεν προσέχουμε έχουν αποδοθεί με εκπληκτική λεπτομέρεια: οι κινήσεις του λαιμού, των χειλιών, η έκφραση των ματιών, ακόμη και το κοκκίνισμα στα μάγουλα της ηρωίδας.

Μέχρι το επόμενο, λοιπόν, αυτό είναι το καλύτερο φιλί στην ιστορία των video games.