Μπορεί η αποκάλυψη του πρώτου τρέιλερ για το «The Rise of Skywalker» να έκλεψε την παράσταση στο φετινό Star Wars Celebration στο Σικάγο, αλλά οι φαν ενθουσιάστηκαν ακόμη περισσότερο με το νέο video game που ανακοινώθηκε.

Και αυτό γιατί το «Jedi: Fallen Order» αφήνει υποσχέσεις για μια εμπειρία πολύ καλύτερη τόσο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια «Star Wars», όσο και με την προηγούμενη απογοητευτική ταινία, «Οι Τελευταίοι Jedi» – η νέα ταινία δεν αποκάλυψε πολλά και είναι πολύ νωρίς για να κριθεί.

Το πρώτο στοιχείο που άρεσε πολύ είναι το είδος του παιχνιδιού: μια περιπέτεια περιπλάνησης με έμφαση στις μονομαχίες, που υποστηρίζεται από ένα δυνατό σενάριο – χωρίς multiplayer στοιχεία και χωρίς κρυφές χρεώσεις για τον παίκτη, όπως συνηθιζόταν στα τελευταία παιχνίδια «Star Wars».

Το δεύτερο στοιχείο είναι οι δημιουργοί του παιχνιδιού. Πρόκειται για το στούντιο Respawn Entertainment, που μας έχει δώσει το πολύ καλό «Titanfall» και το παιχνίδι-φαινόμενο που διαδίδεται πιο γρήγορα και από το «Fortnite», το «Apex Legends».

Το τρίτο στοιχείο είναι το σενάριο, που ακολουθεί έναν νεαρό μαθητεύομενο Τζεντάι, τον Καλ Κέστις, που έχει επιβιώσει από την επιχείρηση εκκαθάρισης των Τζεντάι, γνωστή ως Order 66, που μπήκε σε εφαρμογή μετά από τα γεγονότα της ταινίας «Επεισόδιο 3: Η Εκδίκηση των Σιθ». Ο Καλ – τον υποδύεται ο Κάμερον Μόναχαν από τη σειρά «Gotham» –  προσπαθεί να κρυφτεί, αλλά σύντομα οι ικανότητές του γίνονται αντιληπτές και αρχίζουν να τον καταδιώκουν οι Purge Troopers, με επικεφαλής την εξολοθρευτή Τζεντάι γνωστή ως Second Sister. Νέα πρόσωπα, νέοι πλανήτες, νέες καταστάσεις, που εκτιμήθηκαν πολύ από τους φαν.

Το τέταρτο στοιχείο είναι σίγουρα τα υπέροχα γραφικά, ήχος και animation που είναι εμφανή στο παραπάνω τρέιλερ.. Μετά από τις γκρίνιες για το τελευταίο παιχνίδι «Star Wars: Battlefront» φαίνεται ότι το «Jedi: Fallen Order» θα είναι η καλύτερη προθέρμανση εν όψει του «The Rise of Skywalker». Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου για PC, PlayStation 4 και Xbox One, και η ταινία στις 20 Δεκεμβρίου.