Την Πέμπτη 16 Μαΐου θα δούμε στους ελληνικούς κινηματογράφους το «John Wick: Κεφάλαιο 3», τη νέα ταινία με τον Κιάνου Ριβς στο ρόλο του πιο cool εκτελεστή που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τη μεγάλη οθόνη.

Λίγο καιρό μετά, άγνωστο όμως πότε, θα κυκλοφορήσει και το video game «John Wick: Hex» που θα μιμηθεί όχι μόνο το οπτικό στυλ, αλλά και τη φιλοσοφία μάχης των ταινιών. Ελέγχοντας τον Κιάνου Ριβς ο παίκτης δεν θα μπουκάρει σε δωμάτια πυροβολώντας και όποιον πάρει ο Χάρος, αλλά η κάθε του κίνηση θα είναι μελετημένη και σχεδιασμένη από πριν μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.

Περισσότερο με σκάκι το παρομοιάζουν οι δημιουργοί του, που δηλώνουν τα εξής: «Κάθε κίνηση μοιάζει με σκηνή από τις ταινίες και κάθε αναμέτρηση απαιτεί στρατηγική σκέψη και προχωράει την – ειδικά γραμμένη για το παιχνίδι – ιστορία ένα βήμα παραπέρα. Αν τα πάτε καλά, ξεκλειδώνετε νέα όπλα, νέα κοστούμια και νέες τοποθεσίες. Κάθε όπλο αλλάζει τις τακτικές που θα χρησιμοποιείτε και τον τρόπο που παίζετε. Τα πυρομαχικά τελειώνουν και η εξομοίωση είναι ρεαλιστική, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπολογίζετε σωστά και τον χρόνο γεμίσματος του όπλου από κίνηση σε κίνηση».

Ακούγεται – και φαίνεται – πολύ ενδιαφέρον και περιμένουμε να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του στο Epic Store – όπου θα διατίθεται αποκλειστικά – για κονσόλες, PC και Mac.