Ο Σπαρτιάτης Κράτος που εδώ και 14 χρόνια τα βάζει με θεούς και δαίμονες σε τρεις γενιές PlayStation, άφησε πέρυσι την αρχαία Ελλάδα για τον ευρωπαϊκό βορρά και τη σκανδιναβική μυθολογία. Το παιχνίδι «God of War» σάρωσε σε πωλήσεις και βραβεία το 2018, γεγονός που δικαιολογεί την παραγωγή του «Raising Kratos», ενός ντοκιμαντέρ που καταγράφει την περίπλοκη διαδικασία της δημιουργίας του.

Σε αυτή την παραγωγή της Sony που είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι του PlayStation στο YouTube, βλέπουμε τα παρασκήνια μιας παραγωγής που θυμίζει μπλοκμπάστερ του Χόλιγουντ, με motion capture ερμηνείες ηθοποιών και προσεγμένη σκηνοθεσία.

Το «God of War» πούλησε 3,1 εκατ. αντίτυπα στις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του και 5 εκατ. τον πρώτο μήνα. Αριθμοί ιδιαίτερα εντυπωσιακοί για παιχνίδι που κυκλοφορεί μόνο σε PlayStation. Ψηφίστηκε παιχνίδι της χρονιάς στα Game Awards, τα D.I.C.E Awards και από ένα σωρό περιοδικά και ιστοσελίδες, όπως τα The Blade, Empire, Entertainment Weekly, Game Informer, Game Revolution, Games Radar+, IGN, Time, Variety και άλλα πολλά.