Αποδεικνύεται ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά το ίδιο μοτίβο για να κόψουν το κάθε παζλ, με αποτέλεσμα πολλά κομμάτια που βρίσκονται σε διαφορετικά κουτιά και σχέδια να ταιριάζουν μεταξύ τους. 

Το γεγονός αυτό παρατήρησε ο Τιμ Κλάιν, ένας καλλιτέχνης από τον Καναδά, ο οποίος δημιουργεί εντυπωσιακά μοντάζ με κομμάτια παζλ που προέρχονται από δυο ή και περισσότερα κουτιά.

Σίγουρα ανάμεσα στα ταλέντα και τα προτερήματα του Κλάιν είναι και η υπομονή, όπως πολύ καλά ξέρουν οι οπαδοί των παζλ. Αυτή σε συνδυασμό με τη φαντασία και το μεράκι του Καναδού, τον οδήγησαν στο να δημιουργήσει μια σειρά εντυπωσιακών συνθέσεων με κομμάτια από διαφορετικά παζλ. Ο Κλάιν βασίζεται πολύ στη λεπτομέρεια, ενώ φροντίζει οι τελικές εικόνες να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Τα σουρεαλιστικά έργα του Κλάιν έχουν διαφορετικά μεγέθη και έχουν γίνει ανάρπαστα με αποτέλεσμα ο ίδιος να ετοιμάζει πυρετωδώς τις νέες του συνθέσεις. Παράλληλα σκέφτεται να εκδώσει ένα βιβλίο ή ημερολόγιο με τις φωτογραφίες των ξεχωριστών εικόνων του.