Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας έβλεπες ολόκληρα γκρουπ νεαρών (και όχι μόνο), σκυμμένοι πάνω από τα κινητά τους, να κυνηγούν Πόκεμον. Τρία χρόνια μετά, και ενώ το «Pokemon Go» συνεχίζει να έχει φανατικό κοινό (χωρίς να γίνεται βέβαια ο χαμός των πρώτων μηνών), ένα ακόμη παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας κυκλοφορεί σήμερα από την ίδια εταιρεία, τη Niantic.

Σύμφωνα με το σενάριο του «Harry Potter: Wizards Unite», «στον κόσμο των μάγων έχει συμβεί ένα ανεξήγητο γεγονός, που αποκαλείται Συμφορά και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται μυστηριωδώς αντικείμενα, πλάσματα, άνθρωποι και αναμνήσεις στον κόσμο των Μαγκλς (σ.σ. όπου Μαγκλς, για όσους έχουν ξεχάσει τα χαριποτερικά τους, είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη μαγεία). Οι μάγοι και οι μάγισσες απ' όλο τον κόσμο πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο, να συλλέξουν όλα αυτά τα μαγικά αντικείμενα και να τα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, μακριά από τα μάτια των Μαγκλς».

Ο παίκτης ξεκινά το παιχνίδι ως νεοσύλλεκτος στην ομάδα Statute of Secrecy Task Force, η οποία έχει συσταθεί από το Υπουργείο Μαγείας και τη Διεθνή Ένωση Μάγων με σκοπό να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει τη Συμφορά. Μπορεί να παίξει μόνος ή να συνεργαστεί με φίλους, συλλέγοντας αντικείμενα, παρασκευάζοντας μαγικά φίλτρα και αντιμετωπίζοντας κακούς μάγους και τέρατα από τις ταινίες «Χάρι Πότερ» και «Φανταστικά Ζώα».

Και όλα αυτά γίνονται στους δρόμους της πόλης, καθώς το παιχνίδι είναι «χτισμένο» πάνω στους χάρτες της Google και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Μια (πολύ ωραιοποιημένη) εικόνα για το gameplay δίνει το παρακάτω τρέιλερ:

Αυτό που θα κρατήσει το ενδιαφέρον των πιο παραδοσιακών gamers είναι τα role playing στοιχεία που διαθέτει το παιχνίδι, καθώς ο παίκτης καθώς προχωράει στο παιχνίδι μπορεί να ακολουθήσει το επάγγελμα του καθηγητή, του Χρυσούχου (Auror) ή του μαγικοζωολόγου. Επίσης στο παιχνίδι κάνουν την εμφάνισή τους πολλοί ήρωες των ταινιών, τους οποίους έχει πλάκα να βλέπεις π.χ στην πλατεία Ομονοίας μέσα από το κινητό σου. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το «Harry Potter: Wizards Unite» δεν είχε εμφανιστεί ακόμη στο ελληνικό App Store ή Google Play, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στη μέρα.