Στα μέσα των 90s δεν υπήρχαν παιδιά (και όχι μόνο) με πρόσβαση σε υπολογιστή ή παιχνιδομηχανή που να μην είχαν παίξει τα «Aladdin» και «Lion King», platform games βασισμένα στις αντίστοιχες ταινίες της Disney.

Δύο παιχνίδια που κυκλοφόρησαν κοντά κοντά (1993 και 1994) και είχαν πολλές ομοιότητες τόσο στον τρόπο παιχνιδιού όσο και στην ποιότητα των γραφικών και της μουσικής που ήταν καταπληκτικά για την εποχή τους. Πολλοί θα είναι εκείνοι λοιπόν που θα σπεύσουν να τα αποκτήσουν ως πακέτο με τον τίτλο «Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King».

Δεν πρόκειται απλά για μια κυκλοφορία για τα σημερινά συστήματα (PS4, Xbox One, Switch και PC) με αναβαθμισμένα γραφικά και ανάλυση 1080p. Το πακέτο περιέχει τα παιχνίδια και όπως είχαν κυκλοφορήσει στην εποχή τους για διαφορετικές πλατφόρμες: Sega Genesis (Megadrive στην Ευρώπη), NES, Game Boy και Super Game Boy.

Ενώ τα bonus είναι πολλά, όπως οι δυνατότητες save game, rewind για να επιστρέψεις 15 δευτερόλεπτα πίσω στο παιχνίδι σου (και να ξανακάνεις την κρίσιμη κίνηση σωστά), επιλογής πίστας, «αθανασίας» και αμέτρητων ζωών, καθώς και παρακολούθησης playthrough (το παιχνίδι παίζει μόνο του).

Το «Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King» θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο στην τιμή των 29,99 ευρώ.