Μόνο και μόνο βλέποντας το Star Wars δημιούργημα της Lego σου έρχεται στο μυαλό το μουσικό θέμα του Τζον Γουίλιαμς για τον Νταρθ Βέιντερ και την Αυτοκρατορία. Είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο στο σύμπαν του Star Wars, το Imperial Star Destroyer (γνωστό και ως Devastator) από την πρώτη ταινία του 1977. 

Η εμφάνισή του από το πρώτο κιόλας πλάνο, όπου μπαίνει στην οθόνη και μοιάζει να μην έχει τέλος, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές όλων των ταινιών:

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της συνεργασίας της με το Star Wars, η Lego θα κυκλοφορήσει από την 1η Οκτωβρίου μια επετειακή εκδοχή του  Imperial Star Destroyer, που θα αποτελείται από 4.784 κομμάτια και θα κοστίζει 700 δολάρια! Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης:

Σε σχέση με ένα παρόμοιο μοντέλο που είχε κυκλοφορήσει το 2002, το νέο διαστημόπλοιο έχει 1.500+ κομμάτια περισσότερα. Ωστόσο δεν είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κομματιών για Star Wars μοντέλο της Lego. Ο τίτλος αυτός ανήκει στο Ultimate Collector Series Millennium Falcon που κυκλοφόρησε το 2017 με 7.541 κομμάτια και τιμή 800 δολάρια.
https://www.reader.gr/news/tehnologia/neo-lego-star-wars-diastimoploio-e...

Δείτε στη συνέχεια τον μηχανικό της Lego που σχεδίασε το μοντέλο να εξηγεί τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει και να κάνει μια επίδειξη συναρμολόγησης («δεν είναι δύσκολο, αλλά μεγάλο. Και θα χάσετε πολύ χρόνο ψάχνοντας τα σωστά κομμάτια»).

Αν σας περισσεύουν χρόνος και χρήματα και το αποκτήσετε την 1η Οκτωβρίου, ίσα που προλαβαίνετε να το τελειώσετε μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, που θα βγει στους κινηματογράφους το νέο «Star Wars: The Rise of Skywalker».