Η ιστορία ενός νέου με ταλέντο στη ζωγραφική, ήρθε στο PS4 μέσω του Concrete Genie για να σας δώσει μια διαφορετική οπτική στα έως τώρα παιχνίδια που γνωρίζαμε. Πρόκειται για μια βρώμικη, μολυσμένη και σχεδόν εγκαταλελειμμένη πόλη, την Denska, την οποία καλείστε να μεταμορφώσετε μέσω του Ash!

Ένα παιδί που βρίσκεται στην απομόνωση με κλίση στη ζωγραφική. Κάποια περίεργα πλάσματα που ονομάζει Genies βρίσκονται στο μπλοκ ζωγραφικής του μέχρι να γίνει θύμα bullying. Πέσιμο από μεγαλύτερα παιδιά, σχίσιμο βιβλίου και διώξιμο του Ash από την Denska.

Στην πόλη πλέον είχε την πιο αγαπημένη του ζωγραφιά, την Luna, να ζωντανεύει και να παίρνει το πινέλο του και να το μετατρέπει σε ένα τεράστιο εργαλείο γέννηση ρεαλιστικών απεικονίσεων. Πλέον μπορεί να ζωγραφίζει σε τοίχους και να ζωντανεύει ό,τι θέλει ο ίδιο προς όφελος της πόλης του και του ίδιου. Η Luna του δείχνει πως η Denska τον χρειάζεται κι έτσι ο ίδιος ξεκινά προς την σωτηρία της.

Η ιστορία από εκεί και πέρα αναφέρεται στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Ash και τις ζωγραφιές του. Κάθε ζωγραφιά ομορφαίνει την Denska και κάνει τον παίκτη να νιώθει πως βάζει το δικό του λιθαράκι στη αλλαγή της πόλης. Η PixelOpus προσφέρει μια πολύ όμορφη ιστορία, η οποία θίγει θέματα όπως η μοναξιά, το bullying και η κατάθλιψη. Μάλιστα όσον αφορά το bullying το πάει ένα βήμα παρακάτω μέσω των backstories του θύματος και των θύτων και μας δείχνει πόσο δυσάρεστες είναι τέτοιες συμπεριφορές.

Προς το τέλος έρχεται η ανατροπή του σεναρίου με τους συμμάχους και τους εχθρούς του Ash σε αντίθετα πόστα και τον πρωταγωνιστή να βλέπει πως όσα είχε μέχρι τώρα για δεδομένα και βοηθητικά πλέον δρουν εναντίον του. Η Denska χρειάζεται λοιπόν τον ήρωά της για να την μετατρέψει σε μια νέα ευχάριστη πόλη και η περιπέτεια αυτή λήγει εύκολα μετά από 5-6 ώρες.

Στο game play, υπάρχει ελεύθερη επιλογή των ζωγραφιών στον χώρο που σας δίνουν την ευκαιρίας να απλώσετε την σκέψη σας στον χάρτη του παιχνιδιού. Αν αφήσετε την σκέψη σας να οργιάσει τότε θα δείτε μια άλλη Denska από αυτή που πρωτοεμφανίστηκε, ενώ μπορείτε να αλλάξετε ότι δεν σας αρέσει τελικά.

Επιλέγετε το πως θα μοιάζουν τα Genies σας που είναι και οι καλύτεροι φίλοι σας στο παιχνίδι αυτό. Κάθε Genie έχει διαφορετικές ικανότητες κάτι που εξαρτάται από το χρώμα μπογιάς που γεννήθηκε. Αν τα προσέχετε όσο πρέπει και ζωγραφίζετε ό,τι θέλουν τότε κι εκείνα θα σας κάνουν διάφορα χατίρια. Για να ξεκλειδώσετε νέες περιοχές θα πρέπει κάθε zone του χάρτη να έχει όλα τα λαμπάκια αναμμένα.

Όσο προχωρά το παιχνίδι ο Ash αποκτά νέες ικανότητες οι οποίες τον βοηθούν στις μάχες που θα δώσει πραγματικά από το... πουθενά με τους αντιπάλους του!