Η ταινία «Batman» του Τιμ Μπάρτον συμπληρώνει φέτος τα 30 της χρόνια και η Lego το γιορτάζει φτιάχνοντας ένα ακριβές αντίγραφο του Batmobile με την πυραυλική πρόσοψη, από 3.306 τουβλάκια Lego.

Το Lego Batmobile βρίσκεται πάνω σε περιστρεφόμενη βάση, έχει μήκος 60 εκ., ύψος 12 και πλάτος 22 εκ. και είναι εξοπλισμένο με την χαρακτηριστική τουρμπίνα και τις εξατμίσεις που φέρουν εφέ φλόγας. Επίσης διαθέτει κρυμμένα όπλα, γάντζους και στις δυο πλευρές του, όπως και ανοιγόμενη καμπίνα. 

Εκτός από το Batmobile η Lego λανσάρει και τρεις νέες Lego φιγούρες από την ταινία του 1989. Τον Batman (Μάικλ Κίτον), τον Joker τον οποίο ερμήνευσε ο Τζακ Νίκολσον και τη Vicky Vale που υποδύθηκε η Κιμ Μπέισινγκερ.

Το σετ θα είναι διαθέσιμο ενόψει Black Friday στις 29 Νοεμβρίου μέσω του site της Lego και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα, στην τιμή των 249,99 δολ.

Θυμίζουμε ότι το «Batman» του Τιμ Μπάρτον με την εκπληκτική ερμηνεία του Νίκολσον ως Joker, ήταν η πρώτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ για το 1989 και η δεύτερη παγκοσμίως. Η πρεμιέρα της στα ελληνικά σίνεμα έγινε στις 27 Οκτωβρίου 1989.