Ακούγεται απίστευτο, αλλά ο ιαπωνικός κολοσσός της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, η Nintendo, δεν είχε δικό της κατάστημα μέχρι σήμερα στο Τόκιο!

Φυσικά, τα προϊόντα της μπορούσε να τα βρει κανείς παντού, αλλά όχι συγκεντρωμένα σε έναν αποκλειστικά δικό της χώρο, ένα superstore όπου θα μπορεί κανείς να βρει οτιδήποτε έχει σχέση με τον Super Mario, τον Link από τα παιχνίδια «Legend of Zelda» και όλους τους άλλους διάσημους ήρωες των video games.

Ο χώρος αυτός είναι το Nintendo Tokyo και άνοιξε μόλις τώρα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στον έκτο όροφο του Shibuya Parco, ενός νέου πολυκαταστήματος στην περιοχή Shibuya του Τόκιο. Δίπλα του ακριβώς λειτουργεί το Pokémon Center Shibuya, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα Pokémon, τα οποία επίσης ανήκουν στη Nintendo.

Επειδή το Nintendo Tokyo πέφτει λίγο μακριά, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα σε αυτό μέσα από τα βίντεο που ανέβασε ο δημοσιογράφος της Wall Steet Journal, Takashi Mochizuki.

H Nintendo ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1886. Δεν παρήγαγε videogames τότε φυσικά, αλλά κάρτες για παιχνίδια. Με τον πέρασμα των χρόνων στις δραστηριότητές της πρόσθεσε ταξιδιωτικό γραφείο, ξενοδοχεία ημιδιαμονής και ταξί. Στη δεκαετία του 1970 αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και έψαχνε τρόπο να ξαναμπεί στα πράγματα. Τον βρήκε στην αναπτυσσόμενη αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, με τα «κουτιά» που ρίχνεις νόμισμα και παίζεις, αλλά και μικρές, φορητές συσκευές του ενός παιχνιδιού. Η ιστορία της άλλαξε όταν προσέλαβε τον νεαρό καλλιτέχνη Shigeru Miyamoto, που σχεδίασε τα παιχνίδια με τον πιο δημοφιλή της ήρωα, τον Super Mario.