Τον περασμένο Ιούνιο στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας Ε3 έγινε η πρώτη γνωριμία με το Project Scarlett. Και τώρα η παιχνιδομηχανή νέας γενιάς της Microsoft βαφτίστηκε επίσημα Xbox Series X, ανακοινώθηκε στη διάρκεια των χθεσινών The Game Awards, και είναι έτοιμη να κονταροχτυπηθεί με το PlayStation 5 στην εορταστική περίοδο του 2020.

Εξωτερικά το Xbox Series X μοιάζει περισσότερο με PC tower παρά με παιχνιδομηχανή, ενώ το χειριστήριό του φαίνεται ίδιο αλλά έχει υποστεί μικρές και σημαντικές αλλαγές για να χρησιμοποιείται πιο άνετα από την πλειοψηφία των gamers. Το νέο Xbox θα είναι 4 φορές πιο ισχυρό από το Xbox One X και θα παίζει τα παιχνίδια όλων των προηγούμενων γενιών Xbox. H standard ανάλυση θα είναι 4K στα 60fps, ενώ σε ορισμένα παιχνίδια θα υποστηρίζονται έως 120fps και ανάλυση 8K για κάποια cinematics.

Ένα δείγμα των δυνατοτήτων του Xbox Series X μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του πρώτου παιχνιδιού που δημιουργήθηκε πάνω στις προδιαγραφές της νέας παιχνιδομηχανής, του «Senua's Saga: Hellblade II».