Ούτε σχολεία, ούτε πανεπιστήμια, ούτε δουλειές. Τα Χριστούγεννα αποτελούν εκείνη την μαγική περίοδο που οι υποχρεώσεις μπαίνουν στην άκρη κι έρχεται επιτέλους η ώρα για να περάσουμε κάμποσο ποιοτικό χρόνο με αυτά που πραγματικά αγαπάμε να κάνουμε.

Όταν συζητάμε για τα πράγματα που πραγματικά αγαπάμε, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό που μας έκανε να ξυπνάμε ακόμα και τα Σαββατοκύριακα στις 7 το πρωί όταν ήμασταν μικροί. Το gaming (όσο γράφονται αυτές οι λέξεις νιώθω ήδη ένα χειριστήριο του PlayStation®4 να μου γαργαλάει το χέρι), με το οποίο υπάρχουν 5 πάρα πολύ καλοί λόγοι να ασχοληθείς (ή καλύτερα να λιώσεις) και αυτές τις γιορτές.

1. Ένα πρωταθληματάκι Fifa

Μπορεί να έχεις εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια το 5x5 και η σχέση σου με το ποδόσφαιρο να περιορίζεται στο να παρακολουθείς από το γήπεδο την αγαπημένη σου ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ξετυλίγεις πλέον το ποδοσφαιρικό σου ταλέντο στο χορτάρι. Αυτά τα Χριστούγεννα ήρθε η ώρα να μαζέψεις την παλιοπαρέα στο σαλόνι και να διοργανώσετε ένα πρωταθληματάκι FIFA. Είναι σίγουρο πως θα τσακωθείτε, πως θα τα ξαναβρείτε και πως το αρχικό πρωταθληματάκι των 5-10 αγώνων θα μετατραπεί σε σεζόν μεγέθους που θα ζήλευε και το NBA. Είναι ακόμα πιο σίγουρο πως θα ανανεώσετε το ραντεβού σας για τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου.

2. Ένα αφιέρωμα στα παιχνίδια που αγάπησες 

Τα Χριστούγεννα αποτελούν παραδοσιακά μια εποχή στην οποία έχουμε την τάση να επιστρέφουμε στο παρελθόν. Από το να ακούμε ξανά την μουσική που μας στιγμάτισε στην εφηβεία, μέχρι να χαζεύουμε φωτογραφίες σε οικογενειακά άλμπουμ.

Μιας και μιλάμε, όμως, για παρελθόν και μνήμες, γιατί αυτές τις γιορτές να μην κάνουμε και έναν μίνι Μαραθώνιο με τα video games που μας σημάδεψαν; Από το Crash Bandicoot μέχρι το Gran Turismo ήρθε η ώρα να θυμηθούμε όλα τα games που μας έκαναν ξεχνάμε να φάμε, μόνο και μόνο για να περάσουμε ακόμα μία πίστα.

3. Το God of War

Ήρθε η ώρα ο Kratos να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία της δεύτερης γυναίκας του και μητέρας του Atreus. Έτσι, στο τελευταίο God of War, το οποίο στην ουσία αποτελεί το sequel του God of War III που κυκλοφόρησε το 2010, το σκηνικό μεταφέρεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία στην νορβηγική.

Μυθικά τέρατα θα βρεθούν στο διάβα του Kratos, ενώ εκείνος κρύβει το ένοχο παρελθόν του από τον γιο του. Το God of War αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους τίτλους του PlayStation®4 και την ιδανική επιλογή για να λιώσεις αυτά τα Χριστούγεννα.   

4. Το VR

Το VR, τουλάχιστον όσον αφορά το gaming, δεν αποτελεί ένα κομμάτι μιας μακρινής δυστοπικής πραγματικότητας. Το VR του PlayStation®4 είναι διαθέσιμο εδώ και μήνες και σου δίνει τη δυνατότητα να λιώσεις διαλέγοντας κάποιον από τους δεκάδες τίτλους του. Από το «Star Wars» μέχρι το «Resident Evil 7: Biohazard» τον ορισμό του παιχνιδιού για το οποίο δημιουργήθηκαν τεχνολογίες όπως το VR.

5. Γιατί το λένε οι έρευνες

Δεν θέλει πολλή μελέτη. Αρκεί ένα σύντομο γκουγκλάρισμα και θα βρεθείς μπροστά σε μια σειρά από έρευνες που συγκαταλέγουν την ενασχόληση με τα video games στα χόμπι που μας κάνουν εξυπνότερους και πιο χαρούμενους.

Υπάρχει λόγος να πάμε κόντρα στην επιστήμη; Σε καμία περίπτωση. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχει έρθει η ώρα να παίξεις. Το PlayStation®4 αποτελεί το καταλληλότερο δώρο για τον εαυτό σου αλλά και για όσους θες να κάνεις πολύ πιο χαρούμενους τις φετινές γιορτές.