Όταν κυκλοφόρησε το video game «Assassin's Creed: Odyssey» το 2018, είχαμε εντυπωσιαστεί με την έρευνα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που επέδειξαν οι δημιουργοί του προκειμένου να μεταφέρουν στην οθόνη την Αθήνα του 431 π.Χ.

Αντίθετα, όταν οι δημιουργοί του παιχνιδιού του 2010 «James Bond 007: Blood Stone» αποφάσισαν να βάλουν τον Ντάνιελ Κρεγκ να κυνηγάει εμπόρους όπλων στην Αθήνα και να αποτρέπει τρομοκρατικό χτύπημα στην Ακρόπολη, δεν πρέπει να κοίταξαν ούτε... καρτ ποστάλ. Ο πρόλογος του παιχνιδιού, στο οποίο εκτός από τον Κρεγκ «παίζει» και η Μ της Τζούντι Ντεντς (και οι δύο ηθοποιοί ηχογράφησαν κανονικά τους διαλόγους), εκτυλίσσεται σε μια Αθήνα που μοιάζει περισσότερο με Νότια Γαλλία, με γραφικές μαρίνες και έναν δρόμο που οδηγεί μέχρι τον... Παρθενώνα, περνώντας από μία καλωδιωτή γέφυρα όπως η Ρίου-Αντιρρίου!


Η «Αθήνα» του παιχνιδιού «James Bond 007: Blood Stone»

Στην εποχή του το παιχνίδι (κυκλοφόρησε για PC, PlayStation 3, Xbox 360 και Nintendo DS) δεν πήρε κακές κριτικές, αν και οι σημερινοί gamers μόνο να γελάσουν μπορούν με τα εντελώς άψυχα avatars των ηθοποιών και τις ερμηνείες επιπέδου «δώστε μου τα λεφτά να φύγω, έχω και σοβαρές δουλειές». Δείτε τη συνέχεια ολόκληρη την... αθηναϊκή περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ.